Bosna i Hercegovina     | 17.11.2021. 10:00 |

Predložen pritvor za šest osoba uhapšenih u akciji 'Transporter'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. novembra (FENA) - Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilac Tužilaštva BiH, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za šest osoba, lišenih slobode u akciji kodnog naziva “Transporter”.

Mjere pritvora bit će predložene zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni koji su lišeni slobode pod istragom su i terete se da su duži vremenski period, vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet opojnih droga, kako sa područja zapadnog Balkana prema zemljama EU, tako i sa područja zemalja EU prema BiH i zemljama regiona.

Prema prikupljenin dokazima, osumnjičeni su povezani sa organizovanim kriminalnim grupama koje djeluju u zemljama regiona, narušavajući sigurnost građana i vladavinu prava.

Tužilaštvo BiH zahvaljuje se instituciji Europola, na saradnji u ovoj složenoj operaciji, kao i partnerskim policijskim i pravosudnim institucijama u zemljama regiona i policijskim agencijama koje su realizovale akciju na području oba entiteta u BiH, uključujući MUPRS, SIPA-u, MUPTK i MUPKS, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Akcija 'Piramida' - Borba protiv organizovanog krijumčarenja više od 600 ilegalnih migranata

Delić: Zaštititi žrtave ratnog silovanja od svih oblika uznemiravanja

Predložen pritvor za Edina Podgoru osumnjičenog za krivično djelo terorizma

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta