Bosna i Hercegovina     | 17.11.2021. 09:45 |

U akciji 'Transporter' pronađeno 303 kilograma droge skank, uhapšeno osam osoba

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 17. novembra (FENA) - Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su okviru operativne akcije kodnog naziva „Transporter“ pronašli i oduzeli 303 kilograma  opojne droge skank, a privremeno je oduzeto više skupocjenih putničkih motornih vozila.

Osam od devet osoba koje su lišene slobode u akciji, sprovedeno je danas u ranim jutarnjim časovima u Tužilaštvo BiH. Za jednom se još traga.

U akciji „Transporter“ izvršeni su pretresi na više od 20 lokacija u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Ova grupa se sumnjiči da je počinila krivična djela „Organizovani kriminal“, a u vezi sa „Neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga“.

U akciji „Transporter“ učestvuju pripadnici SIPA-e i kantonalni MUP-ovi Sarajevo i Tuzla, te policijski službenici Uprave krimriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, te policijskih uprava Banja Luka, Prijedor, Gradiška i Istočno Sarajevo, dok se sve aktivnosti sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, saopćeno je iz MUP-a RS. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Uprava policije MUP-a TK oduzela 70 kilograma droge

Rusija uhapsila četvoricu osumnjičenih za ubistvo 93 osobe u koncertnoj dvorani u blizini Moskve

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo