Regija     | 17.11.2021. 10:59 |

Izaslanstvo HBŽ-a i dužnosnika iz BiH u posjetu ministru Grlić Radmanu

FENA Saopćenje

LIVNO, 17. studenoga (FENA) - Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman u utorak je u Zagrebu ugostio predsjednika Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivana Vukadina, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ -a Božu Perića i ostale dužnosnike iz BiH te veleposlanika Izraela Ilana Mora koji su se vratili sa studijskog putovanja u Izraelu.

Studijsko putovanje u Izrael organizirala je izraelska razvojna agencija MASHAV, te Uprava za gospodarske poslove i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP), priopćeno je u srijedu iz Službe za odnose s javnošću HBŽ-a.

Cilj putovanja bilo je prenošenje izraelskog iskustva u razvoju poljoprivrednog sektora, te je rezultat intenzivnih konzultacija MVEP-a, izraelskog ministarstva vanjskih poslova, MASHAV-a i triju županija u BiH.

Ministar Grlić Radman izrazio je veliko zadovoljstvo što su razvojni interesi Hrvatske i Izraela u skladu s iskazanim potrebama i željama za suradnju triju županija u BiH (Posavska, Hercegbosanska i Zapadnohercegovačka) s kojima je Hrvatska osobito povezana, a koje imaju veliki potencijal u poljoprivrednoj industriji, te dodao da je ovaj projekt potvrda odličnih odnosa Republike Hrvatske i Izraela.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Zagreb domaćin Svjetske izložbe pasa

DIP Hrvatske: Na europskim izborima mogu birati i biti birani i državljani druge članice EU

Hrvatska: Sud odbio Horvatinčićev zahtjev za uvjetnim puštanjem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta