Bosna i Hercegovina     | 17.11.2021. 15:15 |

Usvojen treći rebalans proračuna Distrikta u iznosu od 16,4 milijuna maraka

FENA Saopćenje

BRČKO, 17. studenoga (FENA) - Skupština Brčko distrikta BiH na izvanrednoj sjednici održanoj u srijedu usvojila je treći rebalans proračuna Distrikta za 2021. godinu u iznosu od 16.414.000 maraka.

Proračun Brčkog za 2021. godinu na ovaj način povećan je na oko 277.000.000 maraka, a predsjednik Skupštine Distrikta Siniša Milić kazao je da je najveći dio rebalansa, 14.500.000 maraka, osiguran prijenosom sredstava kapitalnog proračuna iz ranijih godina te da je ostatak osiguran uštedama i novim prihodima, priopćeno je iz Skupštine Brčkog.

Milić je istaknuo da je rebalansom osigurano dodatnih 180.000 maraka za stipendije studenata kako bi je za ovu godinu dobili svi koji su ispunili kriterije, kao i 50.000 maraka za potrebe završetka sanacije objekta braniteljsko-invalidske skrbi za srpsku boračku komponentu.

„Prema potrebama, od tih novih rashoda bit će financirani završetak radova na kamernom teatru, projektiranje i izgradnja dijela pješačke zone i izgradnja tri vrtića. Trećim rebalansom izdvojen je novac i za realizaciju programa lokalne integracije i za dva projekta rekonstrukcije u Odjelu za izbjegle i raseljene osobe“, pojasnio je Milić.

Skupštinski zastupnici također su razmotrili šest izvješća o reviziji financijskog poslovanja Vladinih odjela i pravosuđa Distrikta za 2020. godinu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Skupština HNŽ-a razmatra rebalans proračuna za 2023. godinu (VIDEO)

Javne rasprave o Prijedlogu proračuna Distrikta 17. i 21. listopada

Brčko: Rebalansom proračuna osigurano više novca za poljoprivredu i gospodarstvo

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom