Stranačke aktivnosti     | 17.11.2021. 15:40 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Herceg - Bosna opet ruši mostove Mostara

Nakon dugogodišnje anarhije, Mostar je, konačno, dobio vlast.

Međutim, konture bezvlašća su i dalje prisutne na svakom koraku ovog grada, na koje „nova“ vlast nema odgovore.

Samo nekoliko dana nakon monstruoznih prizora navijačkih nereda, o kojima smo govorili, Mostar je opet epicentar huškačkih događanja. U susret tridesetoj godišnjici osnivanja paradržavne organizacije Herceg - Bosne, zapadni dio Mostara je osvanuo obavijen njenim zastavama.

Riječ je o neuspjelom projektu udruženog zločinačkog poduhvata, koji je takav epitet dobio presudom Međunarodnog suda u Hagu, a koji predstavlja jednu od najmonstruoznijih epizoda proteklog rata, sa posebnim akcentom na Mostar.

Prije nekoliko dana smo obilježili tužnu godišnjicu rušenja Staroga mosta, kojeg je srušila regularna vojska paradržave u pokušaju, takozvane Herceg - Bosne. Umjesto izvinjenja i izgradnje mostova pomirenja i prijateljstva, u Mostaru snage destrukcije nastavljaju divljati, što predstavlja „sol na ranu“ ovom napaćenom gradu i mnogim njegovim građanima. Ovdje se, i dalje, ruše mostovi tolerancije i pomirenja.

Definitivno, najveća odgovornost pripada gradonačelniku Kordiću, kojeg pozivamo da hitno ukloni ova obilježja.

Od odgovornosti nije operisana ni mostarska SDA, koja zajedno sa HDZ - om čini vlast u Mostaru. Predsjedavajući gradskog vijeća Salem Marić je, tokom jučerašnje sjednice, uputio prijedlog da gospoda Sattler i Nelson dobiju status počasnih građana Mostara.

Umjesto ispraznog populizma, pozivamo gospodina Marića da se, zajedno sa svojim koalicijskim partnerom, uhvati rješavanja ovoga problema.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta