Sport     | 17.11.2021. 19:22 |

Dvije medalje za BiH na G1 Open, Šegedin i Husić osvojili srebro i bronzu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. novembra (FENA) - Prestižno taekwondo takmičenje G1 Bosnia and Herzegovina Open završeno je danas u Sarajevu. Borci iz velikog broja zemalja učestvovali su na turniru koji se boduje za Olimpijske Igre, a Dinko Šegedin i Nedžad Husić su osvojili medalje za Bosnu i Hercegovinu.

Dinko Šegedin je savladao predstavnike Srbije i Njemačke u kategoriji preko 87 kilograma, ali nije nastupio u finalnom meču zbog povrede. Time je osvojio srebrenu medalju, što je najbolji rezultat BiH na ovom turniru, saopćava Taekwando savez BiH.

Bh. olimpijac Nedžad Husić odlično je krenuo sa nastupom na današnjem turniru obzirom da je u prvom meču bio bolji od predstavnika Češke sa 21:0 nakon prekida. U drugom meču savladao je njemačkog predstavnika u uzbudljivom meču sa 10:8, da bi u polufinalnom meču bio poražen od predstavnika Srbije. Iako je vodio tokom cijelog meča Husić je pred sami kraj ostao bez pobjede i plasmana u finale.

''Pala je koncentracija u samom finišu meča. U proteklom periodu imali smo nekoliko turnira, Nedžad ima obaveza i na fakultetu pa je teško zadržati tempo. Možda je nedostajalo fizičke spreme, moramo još jače raditi da bi ponovili prethodne rezultate. Siguran sam da će u narednom periodu Nedžad pokazati puni potencijal i kvalitet'' izjavio je Nedžadov otac i trener, Haris Husić.

Našu zemlju je na ovom takmičenju predstavljalo 16 takmičara, a osim pomenutih Šegedina i Husića koji su osvojili medalje, po jednu pobjedu ostvarili su Katarina Kraišnik, Jusuf Ali Rašidagić i Ibrahim Đonko. 

Inače, danas se završio turnir na kojem je učestvovalo 55 zemalja. Prethodno je Taekwondo savez BiH organizovao Evropsko prvenstvo za juniore i E1 Open. Ukupno je na ova tri događaja učestvovalo 1000 boraca dok je samih gostiju u glavnom gradu BiH bilo skoro 1500.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Taekwondo savez BiH pružio podršku Olimpijskom komitetu BiH u borbi za sistemsko finansiranje sporta

Taekwondo savez BiH: Vize nikome nisu odbijene, već su u proceduri izdavanja

Rusija s devet medalja najbolja na evropskom taekwondo prvenstvu u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo