Bosna i Hercegovina     | 18.11.2021. 14:43 |

Panel diskusija o utjecaju govora mržnje na mlade u online i offline prostoru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. novembra (FENA) - Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla” organizirao je događaj i panel diskusiju pod zajedničkim nazivom “Govor mržnje i mladi – kakve posljedice ostavlja u online i offline okruženju”.

Događaj je dio projekta “Kliktivizam čini stvarnu promjenu” koji su realizirali CEI Nahla i Gradska uprava Grada Sarajeva, uz finansijsku podršku Evropske unije i Vijeća Evrope kroz projekt “Promocija različitosti i jednakosti u Bosni i Hercegovini.

Cilj ovog događaja bio je okupiti predstavnice i predstavnike vlasti i civilnog društva kako bi razgovarali o mogućem utjecaju govora mržnje na mlade osobe u online i offline prostoru.

U svom obraćanju predsjednica CEI Nahla Sehija Dedović istakla je važnost reagiranja na svaki oblik govora mržnje.

- Mi kao nevladine organizacije moramo raditi na podizanju svijesti o tome da većina koja najčešće šuti, koja ne zagovara niti podržava narative mržnje treba da progovori i osudi takav govor, da šalje pozitivne poruke, da prijavljuje komentare i govor mržnje na društvenim mrežama i šalje kontranarative, kako bi poruke mržnje bile manje vidljive i manje procentualno zastupljene u javnom prostoru - kazala je, saopćili su organizatori. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Govor mržnje protiv muslimana u Indiji povećan za više od 60 posto

Udruga BH novinari od mostarskih vlasti traži uklanjanje grafita s govorom mržnje

Vijeće za štampu i online medije objavilo analizu govora mržnje na 12 bh. portala

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo