Bosna i Hercegovina     | 18.11.2021. 12:59 |

Posavina i ove godine uz Vukovar

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 18. studenoga (FENA) - Posavina i ove godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pokazuju povezanost s Vukovarom, gradom herojem.

Tim su povodom u četvrtak ujutro predstavnici udruga iz Domovinskoga rata položili vijence i zapalili svijeće ispred spomen-obilježja za poginule branitelje u Domaljevcu, a potom i u Orašju, nakon čega je oko 70 branitelja u vozilima krenulo prema Vukovaru kako bi se pridružili Koloni sjećanja.

Uoči polaska za Vukovar predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO HB Orašje Ilija Mišković naglasio je kako je odlazak iz Orašja prema Vukovaru postala tradicija kojom pokazuju povezanost dva grada heroja, Orašja i Vukovara. 

- Naša dužnost i obveza je odati počast svim žrtvama Vukovara i Republike Hrvatske kao i našim poginulim braniteljima. Iako su ova teška pandemijska vremena, interes ljudi da na ovaj dan idu iz Posavine u Vukovar se ne smanjuje. Nažalost, ne možemo ići u onom obimu i načinu na kako bi smo mi željeli, da damo još veći svoj osobni doprinos hodanjem do grada Vukovara, ali vjerujem da će i pandemiji konačno doći kraj i da ćemo ići na način na koji mi to želimo - izjavio je Mišković.

Zajedno s braniteljima je i predsjednik Vlade Posavske županije Đuro Topić.

- Mislim da je vrijednost ovoga datuma i događaja u Vukovaru u očima i srcima cijelog hrvatskog naroda. Mislim da njegov značaj raste iz godine u godinu jer sve se više cijeni žrtva nakon koje je ostvarena puna hrvatska samostalnost i sloboda. Naša je trajna dužnost i obaveza odavanje pijeteta prema žrtvama i herojstvima Vukovara zahvaljujući kojima je iznikla današnja sloboda. Ono što su heroji Vukovara ugradili svojim životima i dijelovima svojega tijela pomoglo je slobodi i samostalnosti Hrvatske, a onda nakon toga Hrvatska je pomogla i hrvatskim područjima u Bosni i Hercegovini da opstanu i ostanu. S tim pijetetom smo i ove godine u Vukovaru - naglasio je predsjednik Topić, a objavljeno je iz Vlade Posavske županije.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U selu Trusina kod Konjica obilježena 31. godišnjica zločina nad Hrvatima

U Sarajevu obilježena 19. obljetnica 1. pješačke pukovnije OSBiH i 32. obljetnica HVO-a

Brnabić i članovi Vlade Srbije položili cvijeće na mjestu gdje je ubijen Đinđić

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana