Sport     | 19.11.2021. 12:23 |

Zrinjski u Tuzli traži sedmu uzastopnu pobjedu

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 19. studenoga (FENA) - Nakon reprezentativne stanke nogometno prvenstvo BiH nastavlja se ovog vikenda, a derbi će se igrati u subotu u Tuzli gdje se sastaju dvije prvoplasirane momčadi Premijer lige BiH.

Zrinjski u Tuzlu putuje na krilima šest uzastopnih prvenstvenih pobjeda i s prednošću od 7 bodova u odnosu na Tuzlake. S druge strane, Tuzla City nije u najboljoj formi. Momčad Husrefa Musemića u zadnjih je šest kola upisala samo jednu pobjedu.

- Ovo je istinski derbi s obzirom na položaj na tablici. Tuzla City je ozbiljna momčad koja nas prati određeno vrijeme. Imaju individualnu kvalitetu, mogu riješiti utakmicu u svakom trenutku i naravno da ćemo morati biti sto posto koncentrirani – najavio je sutrašnju utakmicu na konferenciji za novinare strateg "Plemića" Sergej Jakirović.

Na putu do cilja, a to je naslov prvaka, važna je svaka utakmica i svaki bod, istaknuo je Jakirović.

- Nama je cilj ne izgubiti utakmicu jer bi ostao isti razmak, ali ja znam kako moja momčad razmišlja, kako moj stožer razmišlja, naravno da želimo pobjedu, svjesni da to neće biti ni malo lako. Oni imaju ozbiljnu kvalitetu, mogu pobjeđivati u kontinuitetu i, na kraju krajeva, naše su utakmice uvijek bile neizvjesne – kazao je trener Zrinjskog.

Što se tiče igračkog kadra, Jakirović je kazao kako nema većih zdravstvenih problema u momčadi:

- Imamo nekih sitnijih zdravstvenih problema, ali to su momci koji će stisnuti zube još ova tri kola. Svi žele igrati i to je jako pozitivno i dobro. Osim Jakovljevića, koji ima tri žuta, i Bašića, koji je fantastično prošao i ja ga očekujem u punom treningu već sljedećeg tjedna, svi ostali su na dispoziciji.

Jakirović se osvrnuo i na rasplet kvalifikacija za Svjetskog nogometno prvenstvu, kazavši kako mu je žao što Bosne i Hercegovina nije uspjela izboriti baraž.

- Ja sam već rekao da imam osjećaj da je Finska bila podcjenjivana. Naravno da je selektor uradio sve kako treba, da li je to bio loš dan, ja ne znam, ali sigurno da je propuštena velika prilika. (…) Smatram da treba totalni 'reset' ponašanja koja se događaju već godinama... To su sve vrhunski igrači, ali opet reprezentacija mora biti iznad sviju - poručio je Jakirović.

Dodao je kako baza reprezentacije mora biti domaća liga.

- Pročitao sam jako zanimljivu činjenicu da u hrvatskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Rusiji samo Rakitić nije igrao Hrvatsku nogometnu ligu, a u ovoj sada što je izborila Katar samo Stanišić iz Bayerna nije igrao HNL. Mislim da sam bio dovoljno jasan. Ne može dijaspora biti baza, možeš tu "uhvatiti" dva-tri igrača, a mislim da je ova liga (Premijer liga BiH) pokazala da tu ima dobrih igrača – zaključio je trener Zrinjskog.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Rukometaši Goražda sutra dočekuju ekipu Izviđača

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana