Bosna i Hercegovina     | 19.11.2021. 14:25 |

Na punktovima u domovima zdravlja u KS jučer aplicirano 170 trećih doza vakcina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Prema izvještaju koji JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo dostavlja Ministarstvu zdravstva KS, jučer je na punktovima u domovima zdravlja aplicirano 170 trećih doza vakcina. 

Na raspologanju za sve dobne grupe je 5.400 trećih doza vakcine Moderna.

Ministarstvo zdravstva KS poziva sve građane iznad 18 godina, kojima je prošlo šest i više mjeseci od prijema druge doze vakcine Moderna, Pfizer i AstraZeneca i tri do šest mjeseci od prijema druge doze vakcina Sinovac ili Sinopharm da se jave na bilo koji punkt u domovima zdravlja. 

- Još jednom napominjemo da za osobe koje su prebolovale Covid-19, a onda vakcinisane s obje doze, još nema preporuka proizvođača za primanje treće doze - navode iz Ministarstva zdravstva KS. 

Ranije je u Kantonu Sarajevo omogućeno davanje treće doze zdravstvenim radnicima i korisnicima u socijalnim ustanovama za zbrinjavanje starijih osoba, za imunokompromitirane kategorije, a od ove sedmice i za osobe iznad 70 godina starosti kojima je prošlo više od šest mjeseci od prijema druge doze. 

- Podsjećamo da će ovog vikenda punkt za vakcinaciju biti postavljen u Grand Centru na Ilidži, te obavještavamo građane da vakcinaciju mogu obaviti i tamo - poručuju iz Ministarstva zdravstva KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta