Najave     | 19.11.2021. 19:24 |

U KS počinje još jedna antikorupcijska kampanja pod nazivom 'Po čijoj mjeri?'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo započinje još jednu antikorupcijsku kampanju održavanjem press konferencije o temi „Korupcija u oblasti gradnje i prostornog planiranja u Kantonu Sarajevo“.

Kako ističu iz tog ureda, cilj im je ukazati i prenijeti javnosti sve nepravilnosti i koruptivne rizike, koje su uposlenici Ureda uočili i identificirali tokom postupanja po zaprimljenim prijavama korupcije u oblasti gradnje i prostornog planiranja, zaštite okoliša i prirodnih resursa, s posebnim akcentom na uticaj koje te nepravilnosti imaju na kvalitet života građana Kantona Sarajevo.

Ured je inicirao i realizirao ovu kampanju uz pomoć i podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Izrađen je i poseban edukativno-informativni video materijal na navedenu temu, pod nazivom „Po čijoj mjeri?“, i bit će prezentiran javnosti u ponedjeljak, 22. novembra u 11.00 sati na press konferenciji u Sarajevu.

Ovu aktivnost će, pored ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Erica Nelsona, na najdirektniji način podržati i šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johan Sattler, šefica Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Matthew Field, te ambasadorica Švedske Johanna Stromquist, najavljeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U BiH lani identificirano oko 37 potencijalnih žrtava trgovinom ljudima

'Suživot u prometu' zajednička kampanja MUP-a ŽP-a i Moto kluba 'Posavac'

U BPK kampanja promocije hraniteljstva - Ne možemo biti njihovi roditelji, ali možemo porodica

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo