Servisne informacije     | 20.11.2021. 09:38 |

Naredne sedmice oblačno vrijeme s kišom, na planinama sa snijegom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će dio prijepodneva preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U ostatku dana sunčano. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu do 18 stepeni.

U nedjelju preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab, u većem dijelu zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 12 do 18.

U ponedjeljak bit će pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Poslijepodne i u večernjim satima padavine u većini područja. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 16 stepeni.

U utorak prognozirano je pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Na planinama sa snijegom. Poslijepodne ili u večernjim satima prestanak padavina. Temperature zraka u Bosni od 3 do 9, a  u Hercegovini od 7 do 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo