Bosna i Hercegovina     | 20.11.2021. 17:35 |

Umihanić: Izvršeni pregledi 130 mališana u Novoj Kasabi

FENA Anisa Mahmutović

NOVA KASABA 20. novembar (FENA) - U okviru planiranih aktivnosti s Međunarodnim forumom solidarnosti Emmaus, ljekari Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla predvođeni prof.dr. Šekibom Umihanićem obavili su preglede 130 mališana u Edukativnom centru Nova Kasaba. 

- Danas je Međunarodni dan djeteta i ovo je naš skromni doprinos podršci u njihovoj borbi jer se radi o obespravljenoj djeci koja su kao što znate prije nekoliko godina zbog uskraćivanja prava da izučavaju nacionalnu grupu predmeta, da izučavaju Bosanski jezik, te zbog loših higijenskih i ostalih prilika u Osnovnoj školi Konjević-Polje, bili prinuđeni da organizuju nastavu u ovom edukativnom centru - izjavio je za Fenu prof.dr. Šekib Umihanić.

Prema njegovim riječima, obespravljena djeca u Novoj Kasabi sigurno znaju da su ljekari UKC-a Tuzla uz njih i tome svjedoče njihove akcije i dolasci.

Ono što raduje je činjenica da su, prema procjeni Umihanića, djeca u Edukativnom centru Nova Kasaba zdrava. 

- Bilo je nekoliko slučajeva respiratornih infekcija blažeg oblika, ali to je razumljivo, s obzirom na nešto hladnije dane. Generalno zdravstveno stanje ove djece je izuzetno dobro - izjavio je Umihanić.

Pored djece, ljekari su obavili preglede i ostalih pacijenata u povratničkom naselju Nova Kasaba koji su imali respiratorne infekcije. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Prof.dr. Umihanić pozvao Komoru doktora medicine i akademsku zajednicu RS da se odredi spram slučaja dr. Mraovića

UKC Tuzla - Zadržat ćemo status vodeće medicinske ustanove

UKC Tuzla otvara telefonsku liniju za oboljele od epilepsije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo