Regija     | 21.11.2021. 15:08 |

Hrvatska policija traži napadače na novinara, ali i organizatore prosvjeda

FENA Agencije

ZAGREB, 21. studenoga (FENA) - Načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke Davor Posilović izjavio je u nedjelju da policija intenzivno traga za organizatorima jučerašnjeg neprijavljenog prosvjeda protiv Covid potvrda u Zagrebu, i za osobama koje su napale novinara RTL-a Gorana Latkovića. 

"U tijeku su intenzivne mjere s ciljem da se potencijalni organizator ili više njih, na neki način kriminalistički obradi i da se podigne optužni prijedlog", izjavio je Posilović novinarima ispred Policijske uprave zagrebačke. 

Istaknuo je da je prosvjed u subotu, protiv Covid potvrda, prošao u "sigurnosno zadovoljavajućim uvjetima".

Međutim, Posilović ističe kako je činjenicom da prosvjed nije bio prijavio, čime je prekršen Zakon o javnom okupljanju. 

"Na prosvjedu nije bilo niti redara, u manjem dijelu na prosvjedu su korištena pirotehnička sredstva, a prekršena je i Odluka o ograničavanju javnih okupljanja",  istaknuo je načelnik Sektora policije zagrebačke PU.

Izvijestio je da je policija zaprimila kaznenu prijavu zbog verbalnog i tjelesnog napada na novinara Latkovića. U cilju pronalaska napadača, policija će pregledati svoje snimke događaja, kao i snimke kamera Grada Zagreba i obaviti razgovore s očevicima. 

Na Prisavlju, gdje se ispred sjedišta Hrvatske radio-televizije (HRT) nakon središnjeg prosvjednog skupa protivnika Covid mjera na Trgu bana Jelačića uputio dio prosvjednika, policija nije intervenirala.

Ipak, kako je istaknuo Poslilović, ranijeje policija imala saznanja o mogućnosti da se dio prosvjednika uputi na tu lokaciju, pa su bili prisutni kako bi spriječili eventualni neovlašteni ulazak u HRT-ove prostorije. 

Potvrdio je da su sudionici prosvjednog skupa  na Trgu bana Jelačića zapalili zastavu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), prenosi Hina.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo