Bosna i Hercegovina     | 24.11.2021. 13:31 |

Tegeltija s Várhelyijem naglasio potrebu unutrašnjeg dijaloga

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija, ministri finansija i trezora te sigurnosti Vjekoslav Bevanda i Selmo Cikotić, razgovarali su danas u Sarajevu s evropskim komesarom za proširenje i susjedstvo Oliverom Várhelyijem o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, kao i procesu evropskih integracija.

Tegeltija je zahvalio komesaru na kontinuiranom angažmanu i podršci BiH u procesu integracija u Evropsku uniju i njegovom zalaganju za perspektivnu budućnost regije zapadnog Balkana, naglasivši da je stabilan i prosperitetan Balkan u interesu svih.

U tom kontekstu, predsjedavajući Tegeltija je naglasio značaj implementacije Ekonomskog i investicionog plana za zapadni Balkan, s ciljem prevazilaženja ekonomskih izazova uzrokovanih pandemijom koronavirusa i unapređenja kvaliteta života građana.

Tokom sastanka, na kojem je bilo riječi i o aktuelnim političkim izazovima u BiH, predsjedavajući Tegeltija je naglasio potrebu unutrašnjeg dijaloga, bez prijetnji i nametanja rješenja i dosljednog poštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine završena bez dogovora, nastavak 4. travnja

Glasanje državljana Republike Hrvatske u BiH 16. i 17. travnja

Košarac: RS ima kredibilan zahtjev da sjedište apelacionog vijeća bude u Banja Luci

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom