Ekonomija     | 24.11.2021. 14:38 |

Podržano održavanje Sarajevo Busines Foruma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo i rukovodeći ljudi nekoliko sarajevskih hotela podržali su organizaciju 11. Sarajevo Busines Foruma (SBF), koji će biti održan u maju naredne godine.

Zaključak je to nakon sastanka koji je održan sa rukovodstvom BBI banke - koja je organizator SBF-a.

Član Uprave BBI banke Nedžad Gušić kazao je da je u okviru priprema za 11. SBF 2022 održan sastanak sa vodećim hotelijerima iz Kantona Sarajevo i privrednicima iz turističke industrije kako bi program SBF-a uskladili s njihovim očekivanjima i potencijalima bh. ekonomije.

- Razmijenili smo iskustva o potencijalima rasta i razvoja hotelske industrije, kongresnog i drugih vidova turizma, te definirali prioritetne mjere i smjernice kojima ćemo se rukovoditi tokom investicijske konferencije SBF 2022. godine. Čuli smo zanimljiva mišljenja i ideje za razvoj turističkog sektora i BBI banka je spremna dati podršku hotelijerima u njihovim razvojim projektima. Zaključak sastanka da je SBF najbolja incijativa za predstavljanje BiH i njenog glavnog grada kao centra za investicije, razvoj i saradnju - izjavio je Gušić, saopćila je BBI banka.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo prethodnih godina dala je snažnu podršku organizaciji Sarajevo Business Foruma i očekuje se da će ta saradnja biti nastavljena i na 11. SBF-u.

Velike investicijske konferencije, poput SBF-a, uvijek su prilika za promociju zemlje u kojoj se organiziraju, te snažna podrška razvoju turističkog sektora i generalno privrede - izjavila je Dženana Bećirević iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Nova ponuda BBI stambenog finansiranja - BBI Banka pretvara 'riječi u kvadrate uz hipoteku 1 na 1'

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta