Stranačke aktivnosti     | 24.11.2021. 15:55 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Edin Forto: Novalić spinuje da će rudari biti odgovorni za poskupljenje struje

Laž je informacija plasirana iz Vlade FBiH da je za ispunjenje zahtjeva rudara neophodno poskupljenje struje od 20 posto za domaćinstva.

Istina je da je Vlada FBiH godinama tolerisala neuplaćivanje doprinosa rudarima sada već u iznosu od preko pola milijarde maraka. Za to je odgovorna Vlada koja je postavljala uprave rudnika i Elektroprivrede BiH. Za sada je neophodno uplatiti 215 miliona za PIO, dok se zdravstveno ne treba uplatiti retroaktivno, jer ono nije korišteno, dovoljno bi ga bilo početi uplaćivati od ovog trenutka. Vlada FBiH ne zna kako opravdati poskupljenje struje pa zato krivicu svaljuje na rudarske zahtjeve. Istovremeno žele razbiti solidarnost građana s rudarima. Poručujemo građanima da ostanu solidarni, rudari nisu niti mogu biti krivi za poskupljenje struje. Krivica leži u Vladi FBiH. Pozivamo ih da ozbiljno i temeljito pristupe restrukturiranju rudnika, a ne gašenju života rudara.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom