Bosna i Hercegovina     | 24.11.2021. 16:26 |

'Klika' - Dodjela stipendija studentima univerziteta u Sarajevu i Banjoj Luci

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - Na svečanoj ceremoniji u zgradi Gradske vijećnice u Sarajevu, "Klika", jedna od najjačih IT kompanija u Bosni i Hercegovini, dodijelila je 38 stipendija studentima završnih godina Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banjoj Luci.

Program stipendiranja, u okviru kojega su obezbijeđene stipendije za studente završnih godina fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banjoj Luci, predstavljaju suštinu koncepta "Klika Foundation".

- Klika Foundation program predstavlja okvir za sve naše dosadašnje i buduće projekte i aktivnosti usmjerene prema zajednici. Svjesni smo da Klika ne može djelovati odvojeno od bh. društva, te da moramo raditi kontinuirano na poboljšanju uvjeta života u našoj zemlji, ali i promjeni svijesti. Ulaganje u mlade ljude i kreiranje prilika za njih, bez obzira na to koje je njihovo polje djelovanja, uža specijalizacija i kakvo je njihovo društveno porijeklo, nama se čini kao najbolja investicija u prosperitetniju budućnost - izjavio je Edin Deljkić, direktor Klika kompanije prilikom uručenja stipendija odabranim studentima.

U fokusu Klika Foundation programa stipendiranja je podrška studentima koji se obrazuju na javnim univerzitetima u Sarajevu i Banjoj Luci.

- Svako ko želi učiti i profesionalno se razvijati mora dobiti šansu. Bez obzira na socijalno porijeklo iz kojeg dolazi. Jer prava vrijednost čovjeka nije u onome što naslijedi, već u onome što može kreirati. To je suština i ovog događaja. To je suština naše vrijednosti – #giveBACK. To je suština stipendijskog programa Klika Foundation - kazao je Deljkić.

Dodao je da nema bolje investicije od ulaganja u obrazovanje.

- Formalno obrazovanje je izuzetno bitno jer daje vrijednost pojedincima, a on ili ona to vraća cjelokupnoj ekonomiji i budućem razvoju. Kao IT kompanija koja razvija softvere za renomirane kompanije širom svijeta razvojem programa stipendiranja u okviru koncepta Klika Foundation želimo pružiti podršku budućim liderima naše zemlje - poručio je Deljkić.

IT industrija u Bosni i Hercegovini je u prednosti nad ostalim granama industrije po više osnova: po kvaliteti radnih mjesta i visokim platama, činjenici da nije značajan uvoznik, da je fokusirana na održivo poslovanje, te da bilježi najbrži rast izvoza, prihoda i broja zaposlenih, a zahtijeva manja početna ulaganja za osnivanje i razvoj i otvaranje novih radnih mjesta, saopćeno je iz Klika kompanije.

Klika Foundation program stipendiranja je izraz vjere u stvaranje društva znanja i prosperiteta, ali i vjere da su stipendisti faktor promjena i pokretačka snaga koja gradi bolju stvarnost i osigurava bolju budućnost BiH.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta