Stranačke aktivnosti     | 24.11.2021. 17:34 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Budućnost BiH na idejama ravnopravnosti, slobode i antifašizma ZAVNOBIH-a

 

U sklopu redovnih programskih aktivnosti IV generacije Političke akademije SDA BiH - Regionalni program Zenica održano je predavanje povodom obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH. Uvodničar je bio prof.dr.sc. Selmo Cikotić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Profesor Cikotić je predstavio dugu historiju državnosti i kontinuiteta Bosne i Hercegovine, objasnio značaj ZAVNOBIH-a, kao historijskog događaja kojim je ovjerena državnost moderne Bosne i Hercegovine na idejama ravnopravnosti, slobode i antifašizma. Mlade polaznike akademije ministar Cikotić upoznao je sa aktuelnim sigurnosnim izazovima u kojima se nalazi naša zemlja, te izrazio čvrsto uvjerenje da će nadležne državne institucije uz podršku relevantnih predstavnika međunarodne zajednice osigurati kroz poštivanje vladavine prava i ustavnog poretka mir i stabilnost u državi Bosni i Hercegovini.

Svim građanima Bosne i Hercegovine ministar dr.sc. Selmo Cikotić i predsjednik SDA Zenica dr.sc. Nezir Pivić uputili su čestitku za Dan državnosti BiH.

 

PRESS PA SDA Zenica

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo