Sport     | 26.11.2021. 11:25 |

Ivanković: Želimo se od navijača oprostiti pobjedom protiv Sarajeva

FENA Filip Kožul

ŠIROKI BRIJEG, 26. studenoga (FENA) – U posljednjoj domaćoj utakmici ove godine NK Široki Brijeg u nedjelju, 28. studenoga, u okviru 18. kola Premijer lige BiH dočekuje Sarajevo.

Po riječima trenera Širokobriježana Jure Ivanković, iako Sarajevo možda ne igra dopadljiv nogomet, ostvaraje dobre rezultati i drži visoku poziciju na ljestvici.

- Drže mjesto koje vodi u Europu i momčad su koja zaslužuje poštovanje. Dosta su kvalitetni individualno i kao momčad, a imaju i jako dobrog trenera. Neke probleme koje su imali u jednom dijelu prvenstva uspjeli su prebroditi s vrlo malo izgubljenih bodova. Imaju dosta dobrih i iskusnih igrača, dosta utakmica su riješili pred sam kraj, a uvijek ciljaju jako visoko. Zbog toga imaju nekada problem i pritisak kada krenu lošiji rezultati - kazao je Ivanković na konferenciji za novinare.

U dijelu smo godine kada vremenske prilike utječu na uvjete igre, a tako bi moglo biti u nedjelju s obzirom na najavljene padaline.

- Kada dođe zima i kišno razdoblje nema puno terena u BiH na kojima se može prikazati sve one zamisli koje imate i ono što pripremate na treningu. Međutim, moramo se prilagoditi uvjetima na terenu, iako nismo ekipa koja igra na duge lopte i snagu. Zadnja je utakmica na Pecari u ovoj godini i želimo se oprostiti od naših navijača pobjedom - naglasio je trener Širokog Brijega.

Kapetan momčadi Božo Musa dodao je kako utakmica protiv Sarajeva ima dodatnu težinu:

- Svaka utakmica nosi tri boda, ali ovo je derbi i znamo što to znači za nas, naše navijače i za naš grad. Bit će teško, ali mi se od naših navijača želimo oprostiti pobjedom i nastaviti ovaj pozitivan niz koji imamo od prošle reprezentativne stanke. Oni su momčad s dosta kvalitetnih pojedinaca, ali imamo i mi svoju kvalitetu i nadam se da ćemo to pokazati na ovoj utakmici.

Trener Ivanković neće moći računati na ozlijeđene Zvonimira Begića i Ivana Grgića, suspendiranog Marka Jurića, a upitan je i nastup Filipa Brekala.

Utakmica se igra u nedjelju od 15 sati.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo