Stranačke aktivnosti     | 26.11.2021. 15:08 |

Saopćenje za javnost SDS

FENA Saopćenje

Zašto je problem da na biračkim mjestima imamo skenere koji bi ustanovili da li je glasački listić koji je odštampan u Laktašima ili Sarajevu ispravan ili falsifikat? Zašto ne bi imali kameru na biračkom mjestu, ako kamere imamo po marketima kako neki sitni lopov ne bi ukrao paštetu? – upitao je član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica.

„O izbornim prevarama iz 2018. najbolje govore ponovljeni lokalni izbori u Doboju ove godine, na kojima se vidjelo da je ukradeno 17 hiljada glasova. I ptice na grani znaju da izbori nisu odraz volje građana, već rezultat zavjere izvježbanih lopovskih struktura koje ne smiju dozvoliti da pobijedi demokratija jer će u tom slučaju biti ugroženi njihovi interesi“ – poručio je Govedarica.

On je kazao da će Dodik, Izetbegović i Čović sve uraditi da ne dođe do promjena izbornog zakona u tom pogledu.

„SNSD se odlučio veoma lako za blokadu institucija upravo zato što su vidjeli idealan prostor za opstrukciju izbornog zakona. S druge strane, opozicija je morala da bude dosta tvrđa po ovom pitanju i mislim da smo ispustili ovu godinu olako, a da se ništa ozbiljnije nije uradilo po tom pitanju, izuzev što stranci pokušavaju da privole domaće političare da riješe to pitanje, što je Sizifov posao“ – istakao je član Predsjedništva SDS.

Govedarica je kazao da je Dodik shvatio da su sva njegova obećanja o nezavisnosti Republike Srpske ispričane priče za laku noć i da ga po tom pitanju narod doživljava kao nekoga ko manipuliše i bavi se političkim prevarama kako bi nezasluženo ostvario politički benefit.

„Dodik je, u stvari, pribjegao starom metodu koji kaže da ako ne znate da riješite jedan problem, onda morate da napravite drugi, po mogućnosti što veći i tako je smislio priču o povratku nadležnosti. Dakle, nema tu nikakvog političkog zaokreta, već samo laž i obmana naroda“ – zaključio je Govedarica.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'