Bosna i Hercegovina     | 26.11.2021. 15:57 |

KS - Inspektori nadziru poštivanje epidemioloških mjera u tržnim centrima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. novembra (FENA) - Sanitarni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo u punom kapacitetu od ranih jutarnjih sati nadziru način uspostavljanja, praćenja i poštivanja higijensko-epidemioloških mjera u svim tržnim centrima na području KS i mjestima masovnog okupljanja,a zbog najavljenog vikenda velikih akcijskih prodaja, Black Frideya. 

Veće gužve do sada su zabilježene u SCC- u i Bingo City Centru u naselju Miljacka, no inspektori u saradnji sa predstavnicima tržnih centara i uz asistenciju policijskih službenika nastoje obezbijediti da se cijeli proces odvija u skladu sa važećim naredbama Kriznog staba Federalnog ministarstva zdravstva, saopćeno je iz KUIP-a KS. 

Inspekcijski nadzori će biti nastavljeni i predstojećeg vikenda, a osim sanitarnih pojačane kontrole provode i kantonalni tržišno-turistički inspektori u skladu sa svojim nadležnostima i ovlaštenjima. 

Zbog velikih gužvi i priliva kupaca u toku dana postupajući inspektori su u popodnevnim satima u tržnim centrima Bingo -Miljacka i SCC zapisnički naložili hitnu mjeru zatvaranja svih ulaza u oba centra, što je odmah izvršeno, uz naredbu o blokiranju liftova i raspoređivanju covid redara na ulazima u garaže. 

- Privremeno i kratkotrajno se blokiraju ulazi da bi se ispoštovale mjere u smislu dozvoljenog broja kupaca u zatvorenim prostorima, distance i obaveznog nošenja maske - kazali su Feni iz KUIP-a KS. 

Inspektori će nastaviti stalno prisustvo u centrima do kraja radnog dana te predstojećeg vikenda.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada KS dala saglasnost na upošljavanje 17 kantonalnih inspektora

KUIP KS - Kontrole subjekata nadzora koji usluge smještaja oglašavaju putem interneta

KUIP KS: Na tržištu KS dosad nije pronađen proizvod koji je sporan u Hrvatskoj

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'