Bosna i Hercegovina     | 27.11.2021. 12:56 |

Nadbiskup Cavalli novi apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje

FENA Agencije

VATIKAN, 27. studenoga (FENA) - Sveti Otac Franjo imenovao je nadbiskupa mons. Aldu Cavallia novim apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis, javila je Katolička tiskovna agencija (kta). 

Novi apostolski vizitator mons. Cavalli na ovo mjesto dolazi nakon uloge apostolskog nuncija u Nizozemskoj.

Mons. Aldo Cavalli rođen je u mjestu Lecco u Italiji, 18. listopada 1946. Dana 18. ožujka 1971. zaređen je za svećenika u Bergamu. Nakon studija na Papinskoj crkvenoj akademiji, obnašao je diplomatsku službu Svete Stolice od 1979. godine. Papa Ivan Pavao II., 2. srpnja 1996. imenovao je naslovnim nadbiskupom biskupije Vibo Valentia. Zaređen je za biskupa, 26. kolovoza 1997. u katedrali u Bergamu. Imenovan je apostolskim delegatom u Angoli i apostolskim nuncijem u u Sao Tomeu i Principu.

Nakon što je delegatura u Angoli uzdignuta na rang apostolske nuncijature, mons. Cavalli u toj zemlji obavlja službu apostolskog nuncija. Dana 29. listopada 2007. papa Benedikt XVI. imenovao ga je apostolskim nuncijem u Kolumbiji, a 16. veljače 2013. Papa Benedikt XVI. imenovao ga je apostolskim nuncijem na Malti , a kasnije i apostolskim nuncijem u Libiji. Dana 21. ožujka 2015. papa Franjo imenovao ga je apostolskim nuncijem u Nizozemskoj.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Papa zatražio od djece da budu 'zanatlije mira'

Vatikan: Operacija promjene spola ugrožava 'jedinstveno dostojanstvo' osobe

Otvaranje hodočasničke staze Camino Međugorje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'