Bosna i Hercegovina     | 29.11.2021. 13:37 |

Roman 'Živa lomača' Vezuva Bašića predstavljen u Danskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) - Predstavljanje romana "Živa lomača" autora Vezuva Bašića Baše organizirana je u nekoliko većih danskih gradova. Tako su bosanskohercegovački građani koji žive u Esbjergu, Odenseu, Sonderborgu i Aalborgu bili u prilici prisustvovati promociji ove izuzetno zanimljive i značajne knjige, saopćio je BHDINFODESK.

U saopćenju se navodi da su planirane još mnoge promocije širom Danske, a prva naredna je zakazana u Bosanskom kulturnom centru u Kopenhagenu. U okviru tih promocija biće predstavljena djela ovog autora, koji je objavio 13 knjiga - romana koji tretiraju život bosanskohercegovačkih izbjeglica u Danskoj.

Promocijama je, kao gost, prisustvovao i pukovnik Nihad Šehović, ratni komandant 119. Brigade, iz sastava 2. Korpusa Armije BiH koji je govorio o ratnom putu Armije BiH.

Roman "Živa lomača" je svjedočenje tada četrnaestogodišnjeg dječaka Suhbije Bajića iz sela Polje kod Višegrada čiji je cjelokupan ženski dio bliže familije, njih 24 spaljeno u živoj lomači na Bikavcu, dijelu Višegrada.
Roman "Živa lomača" izašao je iz štampe 6. jula ove godine.

Izdala ga je izdavačka kuća „Lijepa riječ iz Tuzle“ a štampala ga je štamparija iz Fojnice, saopćeno je.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Predstava Tarika Filipovića 'Ćiro' za podršku Fondaciji 'Our Kids'

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!