Stranačke aktivnosti     | 29.11.2021. 13:24 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Izjava za javnost

- Izjava potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Denisa Šulića da je opozicija pokazala da Srpska može biti ranjiva, klasično je SNSD-ovsko prebacivanje odgovornosti sa njihovog nerada, nesposobnosti, nedjela i, na kraju, i izvrgavanja ruglu Narodne skupštine Republike Srpske, što je udar na naše najviše zakonodavno tijelo, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović.

Petrovićeva kaže da je pomalo tužno slušati nekoga ko trenutno de fakto vodi skupštinu kako izražava nadu da će posebna sjednica o vraćanju nadležnosti biti održana početkom decembra, iako je prije skoro mjesec dana rečeno da će u roku od nekoliko dana biti donijeto preko 100 zakona, a nadležnosti biti vraćene.

- Od zakona došli smo do četiri informacije sa nekoliko zaključaka, a sagu o održavanju posebne sjednice, kao i izjave članova crvenog Komiteta na tu temu najbolje opisuju stihovi poznate pjesme „u novembru, biće u decembru“. Šulić, koji neuspješno pokušava da prebaci odgovornost na opoziciju, neka usput odgovori ko je svojevremeno na putu od Banjaluke do Sarajeva prekršio dogovor stranaka iz Republike Srpske po pitanju stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, te prekrojivši ga sa HDZ, kroz njihov prijedlog zakona izbacio NSRS iz procesa odlučivanja? Ko se tada kleo u zaključke NSRS da neće učestvovati u radu zajedničkih institucija, a onda prvi učestvovao u odlučivanju? SNSD, naravno. Ko danas priča da opet poštuje zaključak da se ne učestvuje u radu zajedničkih institucija, a učestvuje u odlučivanju? SNSD, ne opozicija, kaže Petrovićeva.

Ističe da bi Šulić, kao neko ko obavlja jednu od najodgovornijih pozicija u Republici, trebao da odgovori i ko se i kako bogatio na račun građana Republike Srpske tokom vanrednog stanja uzrokoanog virusom korona, kakve veze predstavnici institucija Srpske imaju sa narko klanovima, kada će biti posebna sjednica o statusu boračke populacije i mnoga druga pitanja.

- A što se tiče „diplomatske ofanzive“ gospodina Dodika i gospođe Cvijanović, uvijek ćemo biti za građenje dobrih međunarodnih odnosa, ali možda baš Šulić zna šta su oni uopšte od stranih državnika tražili za Republiku Srpsku, jer javnost to ne zna, pa može i na to odgovoriti. Podsjećam ga da je Banjaluka već bila diplomatski centar kada je u više navrata Igor Crnadak, kao ministar inostranih poslova BiH, baš u Banjaluku dovodio desetine državnika, i to institucionalno, a ne na privatne ručkove, kao to je bio slučaj posjete Viktora Orbana. I kad je već upućen i u diplomatska pitanja, ne bi bilo na odmet i da podsjeti gospođu Cvijanović da, dok je na putu u Izraelu, pokuša da pronađe famozno predstavništvo Republike Srpske za koje se izdvaja stotine hiljada maraka, a čije postojanje van interneta niko nije uspio da dokaže, zaključuje Petrovićeva.

S poštovanjem,

Banja Luka, 29.11.2021.
Informativna služba PDP-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana