Servisne informacije     | 29.11.2021. 17:17 |

BIHAMK - U višim predjelima kolovoz zasniježen i vozačima se savjetuje oprez

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) - Po informacijama BIHAMK-a, u nižim predjelima saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, dok je na pojedinim dionicama u višim predjelima kolovoz zasniježen.

Izdvajaju puteve Sarajevo-Rogatica (Romanija), Trnovo-Foča (Rogoj), Tarčin-Konjic (Ivan Sedlo), Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor (Makljen), Drvar-Bosanski Petrovac (Oštrelj), Kupres-Šuica i Posušje-Jablanica (Blidinje).

Vozače savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritiroji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banje Luke i Prijedora.

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj-Tuzla (Olovske Luke i u blizini kamenoloma Stupari), Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!