Bosna i Hercegovina     | 29.11.2021. 19:41 |

Ramić razgovarao s američkom kongresmenkom Claudiom Tenney

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica i potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Edin Ramić sastao se s američkom kongresmenkom Claudiom Tenney, saopćeno je.

Razgovarano je o stanju bosanskohercegovačke dijaspore u Americi, kao i o podršci Bosni i Hercegovini od američke administracije.

Ramić je istakao značajnu ulogu Sjedinjenih Američkih Država u najtežim momentima za našu domovinu, kao i podršku koja traje od okončanja agresije na Bosnu i Hercegovinu do danas.

Upoznao je kongresmenku Tenney s trenutnim političkim stanjem u BiH, kao i s potrebom za značajniju podršku SAD u očuvanju mira, stabilnosti i ekonomskog napretka BiH.

Uloga bosanskohercegovačke dijaspore u političkim procesima u SAD je značajno porasla uključenjem aktivista u političke subjekte.  

Upravo kroz politički aktivizam i djelovanje mladih ljudi, poput BAKA asocijacije, bh. dijaspora vidi šansu u rješavanju najvažnijih pitanja u SAD kao i podršku za njihovu matičnu državu Bosnu i Hercegovinu, istaknuto je na današnjem sastanku. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Isak primio u posjetu prvog potpredsjednika Internacionalne romske unije

Ambasador Reilly posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH

Krišto u susretu sa Roswall:Vijeće ministara nastavlja istim tempom, reforme trebaju svima u BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'