Ekonomija     | 30.11.2021. 14:04 |

Turistička zajednica KS raspisuje Javni poziv „Sarajevo Winter Fest“

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. novembra (FENA) - Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisuje Javni poziv „Sarajevo Winter Fest“ za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava programima i projektima značajnim za razvoj i promociju turizma Kantona Sarajevo, a čija će realizacija biti u periodu od 25. decembra 2021. do 21. marta 2022. godine.

Sarajevo Winter Fest je namijenjen za programe i projekte čijom realizacijom se razvijaju nove turističke inicijative, ideje i proizvodi, a koji će turistima i građanima ponuditi zanimljive sadržaje i osigurati produžetak trajanja zimske turističke sezone u Kantonu Sarajevo.

Kroz dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava Turistička zajednica Kantona Sarajevo sufinansirat će projekte iz oblasti turizma, kulture, sporta, zabave, gastronomije, ekologije i novogodišnje iluminacije/dekoracije.

Sredstva su namijenjena pravnim subjektima i fizičkim osobama (obrtima) koji su registrovani za obavljanje turističke djelatnosti ili koja su direktno i indirektno kroz svoje programe, projekte i aktivnosti usmjerena na razvoj, unapređenje i promociju turizma Kantona Sarajevo.

Također, sredstva su namijenjena i jedinicama lokalne samouprave, gradu i općinama, koji kroz programe i projekte osiguravaju dodatne sadržaje za lokalnu zajednicu čime unaprijeđuju turističku ponudu i razvijaju nove turističke potencijale, pogotovo lokalnim zajednicama sa najvećim ostvarenim brojem noćenja turista, kao i onim koje imaju potencijal za intenzivniji turistički razvoj.

Prijava na Javni poziv se vrši putem Obrasca prijave koji se može preuzeti na službenoj web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo www.visitsarajevo.ba, a poziv je otvoren do 15. decembra 2021. godine.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Dva nova sistema video-nadzora radi unapređenja sigurnosti u saobraćaju na području ZDK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta