Bosna i Hercegovina     | 30.11.2021. 16:00 |

Novaković-Bursać na sjednici Komiteta PSVE za socijalna pitanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. novembra (FENA) - Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Snježana Novaković - Bursać učestvovat će 1. decembra u online formatu na sjednici Komiteta PSVE za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj.

Članovi Komiteta razmatrat će nacrt izvještaja i izjasniti se o nacrtu rezolucije i nacrtu preporuka iz izvještaja o zavisnosti o lijekovima na recept.

Također će razmatrati nacrt izvještaja, te se izjašnjavati o nacrtu rezolucije i nacrtu izvještaja na temu „Klimatske promjene - nečinjenje i kršenje prava djeteta“.

Na sjednici Komiteta, kako je najavljeno, bit će razmotren i nacrt izvještaja, te nacrt rezolucije i preporuka iz izvještaja o temi „Slušanje i učešće djece - temelj demokratskih društava“.


Bit će održano i javno saslušanje o potrebnim sredstvima i zakonskoj regulativi za borbu protiv izloženosti djece pornografskim sadržajima.


Članovima Komiteta bit će predstavljena izjava predsjedavajućeg Komiteta i draft Deklaracije o situaciji u vezi s pandemijom virusa korona.

Očekuje se da će biti imenovani i izvjestioci za teme iz nadležnosti Komiteta PSVE za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana