FENA biznis     | 30.11.2021. 15:21 |

Turistička zajednica KS i BH Telecom strateški partneri u procesu digitalizacije

FENA Saopćenje

Turistička zajednica KS i BH Telecom strateški partneri u procesu digitalizacije

 

Šesti Forum inovacija, tehnologije i poduzetništva “Sarajevo Unlimited 2021” sa temom “Unlimited Inovacije – Koliko smo spremni?” koji na jednom mjestu okuplja institucije, kompanije i mlade, otvoren je  gala ceremonijom u sarajevskoj Vijećnici 29.11.2021. godine,  a Forum hibridnog karaktera nastavljen je u hotelu Hills, gdje će se naredna dva dana govoriti o najznačajnijim temama koje su u vezi sa inovacijama kao faktorima konkurentnosti u poslovanju, turizmu, e-mobilnosti, poduzetništvu i privredi.

Prvog dana Foruma  “Sarajevo Unlimited” Turistička zajednica Kantona Sarajevo i BH Telecom potpisali su protokol o poslovno-tehničkoj saradnji kao temelj za razvoj strateškog partnerstva u procesu digitalizacije i unapređenja međusobnog djelovanja na realizaciji projekata od značaja za razvoj turizma.

Kroz ovaj protokol definisana je saradnja na prezentaciji turističke ponude; izradi programa, elaborata, projekata i studija, stručnom usavršavanju kadrova, te unapređenju postojećih i razvoju inovativnih rješenja u procesu digitalizacije.

Predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda kazao je kako je saradnja s BH Telecomom prvi korak Turističke zajednice KS u procesu zaokreta poslovanja ka modernim trendovima i digitalizaciji, te dodao da je zajednička namjera kreirati Sarajevo City Card – jedinstvenu platformu koja nudi spektar mogućnosti i koja će biti ekonomski ispativa za turiste.

“Slijedeći pozitivne primjere i prakse naprednijh zemalja, turistima ćemo ponuditi karticu u kojoj ćemo objediniti niz usluga i proizvoda kao što su javni prevoz, žičara, popust u hotelima i restoranima, posjeta muzejima, galerijama i općenito kulturnim institucijama, sportske i muzičke manifestacije, karte za aktuelna dešavanja u gradu, turistički telefonski broj i internet... Sve navedene usluge i proizvode koje će sadržavati Sarajevo City Card bile bi povoljnije za krajnje korisnike” naglasio je Magoda.

„Mi u BH Telecomu prolazimo put transformacije od tradicionalnog telekom operatera u savremenu digitalnu kompaniju. Vjerujem da smo prepoznali ulogu inovacija u procesu digitalne transformacije. Upravo zbog toga smo prije tri godine pokrenuli BH Techlab platformu, a na posljednjoj poslovno-tehnološkoj konferenciji objavili smo Javni poziv za mlade inovatore i startup kompanije za šta smo obezbijedili 15 miliona KM“ – kazao je generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman.

Tom prilikom je dodao da je kompanija BH Telecom prepoznala projekat „Sarajevo City Card“ kao potencijal za daljnji razvoj i unapređenje turizma u BiH.

Cilj je proces digitalizacije započeti što prije i uvezati sve zainteresirane strane od značaja za kreiranje navedene platforme Sarajevo City Card, te nastaviti sa saradnjom sa BH Telecomom kao strateškim partnerom u razvoju projekata koji bi unaprijedili turističku ponudu i turistima osigurali kvalitetan i ispunjen boravak u Kantonu Sarajevo.

 

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom