Stranačke aktivnosti     | 30.11.2021. 16:19 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Dne, 30. studenog 2021.

Priopćenje za javnost
Negiranje genocida radi zaštite osobnih interesa i fotelja!

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović sazvao je jučer žurnu sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH gdje se glasalo o zaključku Kluba srpskog naroda u kojem se traži da se poništi odluke koju je donio Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, nametnuo je dopune Kaznenog zakona BiH, kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Dolazak Srba u institucije BiH, iako su najavljivali blokade, bio je u najmanju ruku sumnjiv ali se dalo naslutiti da se nešto sprema te smo mogli očekivati da će u njihovom orgijanju priskočiti u pomoć vjerni partner. Na žalost svih istinskih Hrvata, za poništenje ovog zakona, pored političkih predstavnika Srba, glasali su i HDZ-ovi izaslanici u Domu naroda Dragan Čović, Marina Pendeš i Lidija Bradara.

Hrvatska stranka Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje ponašanje dijela tzv. Hrvatskih predstavnika u Domu naroda te se ograđujemo od ovakvih i sličnih pokušaja negiranja genocida u cilju zaštite osobnih i uskih stranačkih interesa. Hrvatski narod je i previše propatio u proteklom ratu upravo od ruku onih koji su osuđeni za ratni zločin i nitko nema pravo, pa niti HDZ, da negira povijesne činjenice i ide na ruku rušiteljima naše domovine. Baš kao što ne stoje svi Srbi iza SNSD-a tako ne stoji velika većina Hrvati iza HDZ-a te smo uvjereni da dijele naše mišljenje po ovom pitanju.

Zašto ovakav potez sada, baš na dan kada su u Sarajevo stigli međunarodni predstavnici s ciljem da se dođe do zajedničkog rješenja oko izmjena izbornoga zakona. Po tko zna koji put etno-nacionalistički karteli s ciljem skretanja pozornosti sa stvarnih problema i nesagledivih razmjera kriminala i korupcije izlaze sa ovakvim manevrima koji imaju za cilj dodatno uznemiriti cjelokupnu javnost Bosne i Hercegovine.

Ovo je grubo iskorištavanje institucija BiH kako bi se negirao genocid te ovim putem pozivamo nadležne da pokrenu kazneni postupak protiv svih koji su glasali za poništenje ovog zakona.

Ured za informiranje

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje za javnost HS BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta