Bosna i Hercegovina     | 30.11.2021. 16:24 |

Konjički zdravstveni radnici prijete potpunom blokadom M-17 (VIDEO)

FENA Mirza Efendić

KONJIC, 30. studenoga (FENA) – Zdravstveni djelatnici Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic održali su prosvjednu šetnju s koje su još jednom zatražili da se računi tih zdravstvenih bolnica odblokiraju i da se zaposlenicima isplate zaostila primanja.

Nakon prolaska ulicama Konjica sindikalisti su na 15 minuta blokirali prometnicu M-17 te su upozorili kako slijede radikalnije mjere ako se njihovi zahtjevi ne ispune.

- Ovaj naš prosvjed je posljednje upozorenje jer nam do dan-danas nije odblokiran račun i radnici već 60 dan nisu primili plaću. Ako se to ne dogodi danas ili sutra idemo u totalnu blokadu puta M17, prosvjed ispred institucija u Mostaru, posebno Porezne uprave – izjavio je predsjednik Sindikata Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic Irfan Jazvin.

Iz Sindikata su naveli kako i ostale zdravstvene ustanove u Federaciji BiH imaju višemilijunske dugove, ali je račun blokiran samo bolnici i domu zdravlja u Konjicu.

Predsjednik Sindikata medicinskih radnika Hercegovačko-neretvanske županije Dalibor Vuković poručio je kako je neisplaćivanje plaća za 320 zaposlenih konjičkih zdravstvenih djelatnika u pandemijskoj krizi ravno ratnom zločinu.

- Pozivamo sve razine vlasti, jer ne želimo da radnici kalkuliraju tko je odgovoran za ovu situaciju, jer se loptica non-stop prebacuje. Pozivamo sve odgovorne, a oni znaju tko su, da nam se deblokira račun. Porezna uprava selektivno blokira neke račune, a neke ne. Radnici se zovu od banaka da im se uplate krediti, a plaća nema. Ovo je treća plaća koja je ugrožena, a to je kap koja je prelila čašu onih koji su do ovoga trenutka bili strpljivi – kazao je Vuković.

Dodao je kako je u ovom trenutku situacija u bolnici blizu kritične.

- Koliko ja imam informaciju, situacija u bolnici je da još ima nekog materijala i opreme, ali ubrzo za nekoliko dana i te će zalihe isteći što će dovesti do još gore pozicije – kazao je Vuković.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/6824

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1hV6DjL8n6aOYtq21-HtlNyq_34LZK4vl?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Grad Konjic: Učinjen korak naprijed ka energetskoj nezavisnosti

Vlada FBiH obilježila 74 godine poslovanja kompanije 'Igman' u Konjicu (VIDEO)

Vlada FBiH obilježila 74 godine poslovanja kompanije 'Igman' u Konjicu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo