Bosna i Hercegovina     | 01.12.2021. 10:13 |

Ministarstvo prosvjete HNŽ-a raspisalo natječaj za stipendije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. prosinca (FENA) - Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovitim studentima prvog i drugog ciklusa visokog obrazovanja s područja te županije za akademsku 2021./2022. godinu.

Kandidat je obvezan prijaviti se putem on-line obrasca na internet stranici Ministarstva (http://stipendije.monkshnk.gov.ba/) koji, nakon popunjavanja, treba isprintati, potpisati i dostaviti zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom.

Natječaj za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovitim studentima s područja HNŽ-a u akademskoj 2021./2022. godini i Odluka o deficitarnim zanimanjima u akademskoj 2021./2022. godini može se pogledati na stranici Ministarstva u priloženim dokumentima.

Iz sredstava Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, županijska Vlada je objavila također javni poziv za pomoć mladim znanstvenicima-istraživačima s područja te županije. 

Aplikanti se mogu prijaviti za jedan od sljedećih programa sufinanciranja: troškovi III. ciklusa obrazovanja (doktorskih studija), znanstveno-istraživački/umjetničko-istraživački rad u sklopu izrade doktorske disertacije, troškovi obrane doktorske disertacije, objavljivanje znanstveno-istraživačkih/umjetničko-istraživačkih radova u međunarodnim časopisima i sudjelovanje na međunarodnim konferencijama, te potpora izdavanju novije znanstvene i stručne literature, te sveučilišnih udžbenika, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo