Bosna i Hercegovina     | 01.12.2021. 13:13 |

ZZJZ FBiH će testiranjem građana obilježiti Svjetski dan HIV/AIDS-a.

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. prosinca (FENA) - Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine (ZZJZ FBiH) kao javnozdravstvena institucija kojoj je u cilju štititi i unaprijediti zdravlje stanovništva u četvrtak, 2. prosinca, organizira obilježavanje Svjetskog dana HIV/AIDS-a.

Događaj se održava u suradnji s Asocijacijom infektologa u BiH (AI BiH), Klinikom za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar (SKB Mostar), Udruženjem Partnerstvo za zdravlje (PiH), Udruženjem studenata medicine u BiH (BoHeMSA), te studentskim udrugama Medicinskog fakulteta i Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru u vremenu od 9.30 do 18.30 sati na platou Mepas Malla u Mostaru.

Istodobno, građani će se moći testirati na hepatistis B, hepatitis C, HIV i sifilis.

Uz to, na raspolaganju će im biti i punkt za cijepljenje protiv covida-19, a u ponudi su cjepiva - Moderna, Pfizer/BioNTech i Sinopharm.

"U cilju nam je da naše aktivnosti približimo što većem broju ljudi. Ova tema je od velikog značaja kako za zdravlje pojedinca, tako i za zdravlje cijele zajednice", naveli su organizatori te pozivali građane da pomognu u uklanjanju stigme i diskriminacije koja se usko veže za spomenutu bolest.                         

Obraćanje medijima na kojem će prof. dr. sc. Jurica Arapović, dr. Željana Sulevar te studenti Marta Raič i Matej Lovrić detaljnije govoriti o samoj bolesti, kao i važnosti ovakvih skupova i odazivu što većeg broja ljudi, planirano je u 11.30 sati.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'