Bosna i Hercegovina     | 01.12.2021. 17:11 |

Predstavnici Vlade Kantona Sarajevo ugostili delegaciju općine Sjenica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. decembra (FENA) - Delegacija općine Sjednica, predvođena predsjednikom Munibom Mujagićem, boravila je danas u radnoj posjeti Kantonu Sarajevo u okviru koje su razgovarali s predsjedavajućim Skupštine KS Elvedinom Okerićem i ministrom kulture i sporta KS Samirom Avdićem.

Predsjedavajući Okerić je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku ugostiti delegaciju prijateljske općine, te objasnio da se radi o prvoj institucionalnoj saradnji Kantona Sarajevo s Općinom Sjenica, a koja je započeta na biznis forumu u Sjenici u augustu ove godine.

Okerić je podsjetio da su tada doneseni zaključci kojima se Kanton Sarajevo i Općina Sjenica obavezuju da kroz konkretne projekte unaprijede odnose.

- Danas smo imali radni sastanak, gdje smo razgovarali o projektima i njihovoj dinamici implementiranja. Vjerujem da će u 2022. doći do njihove potpune realizacije. Narod Sandžaka ima kulturološku i historijsku povezanost s narodom Bosne i Hercegovine i želimo da tu saradnju unaprijedimo i konkretizujemo - rekao je Okerić.

I predsjednik Mujagić je također podsjetio na održavanje ovog biznis foruma i na tadašnje zaključke, čija realizacija je upravo i bila povod njihovoj današnjoj posjeti.

Kontinuirano radimo na unapređenju naših odnosa, a s tim u vezi su i svi kandidovani projekti jako dobro odabrani, jer su prije svega u interesu stanovnika našeg kraja - istakao je Mujagić.

Izrazio je očekivanje da implementacija projekata donese višestruke benefite za veliki broj ljudi Sjenice, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'