Stranačke aktivnosti     | 01.12.2021. 18:08 |

Saopćenje za javnost NES-a

FENA Saopćenje

Komandant EUFOR-ovih operacija general Brice Houdet u Cazinu razgovarao s gradonačelnikom i predsjednikom NES-a Nerminom Ogreševićem

General Brice Houdet, operativni komandant EUFOR-ovih operacija, posjetio je danas Cazin gdje ga je primio gradonačelnik ovog grada i predsjednik Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NES BiH) Nermin Ogrešević. Osim informacija o dostignutom stepenu razvoja ovog dijela BiH, razgovaralo se i o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji. Dobiti informacije iz prve ruke – glavni je razlog današnjeg dolaska generala Hudea iz Brisela u Cazin.

-Razlozi zbog kojih sam došao je procijena sigurnosne situacije u zemlji. Razgovarajući na terenu sa ljudima mogu dobiti sliku kakva je realna situacija i na osnovu toga donosim odluke za EUFOR. Sigurnost i mir su najvažniji za ljude ove zemlje i toliko ih žele. Ja donosim odluke u Euforovoj operaciji Altea i ne želim donijeti nikakvu odluku koja je zasnovana na pogrešnoj procjeni situacije i zato smatram da je važno da imam prave informacije“, istaknuo je general Houdet.

Bio je ovo otvoren razgovor o svim aktuelnim bh.temama, sigurnosnoj i političkoj situaciji prvenstveno, ali i o dostignutom stepenu razvoja Cazina i perspektivi ovog kraja. Jedinstvena je želja i cilj kojem treba težiti – očuvanje mira i stabilnosti.

-„Naravno da je u središtu interesovanja bila sigurnosna situacija u BiH. Ono što je najvažnije istaknuti jeste jasno opredjeljenje EUFOR-a da će biti sve učinjeno da se mir i sigurnost sačuvaju. Bio je ovo temeljit i opsežan sastanak u kojem smo se dotaknuli i svih ostalih tema i svakako sam zadovoljan što smo danas imali priliku ugostiti ovako visoku delegaciju i razmijeniti mišljenja o svemu.“, kazao je Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazina.

-„Saslušao sam gradonačelnika Ogreševića i ono što on ima reći o situaciji u Cazinu i globaloj situaciji i vraćam se na svoj posao zadovoljan jer zaključak je da je sigurnosna situacija dobra, da lokalni domaći organi rade svoj posao i drže situaciju pod kontrolom, a mi svi znamo kolioko je važno da imamo mir“, rekao je general Houdet.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Policije, Crvenog križa i Euforovog LOT tima stacioniranog u Cazinu.

PRESS SLUŽBA NES BiH

Centrala NES BiH
Obala Kulina bana 24/2, Sarajevo

+387 33 20 64 80
+387 61 45 06 04

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu