Bosna i Hercegovina     | 02.12.2021. 15:34 |

Šarović: Opozicija iz PSBiH da predloži tehničke izmjene izbornog procesa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Bila bi dobra ideja da se u skorom vremenu opozicione stranke iz Parlamentarne skupštine BiH nađu i da pokušamo da se dogovorimo oko minimuma za promjenu tehničkog aspekta izbornog procesa jer su vladajuće SNSD-SDA-HDZ očigledno došle u ćorsokak - istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

„Palmer i ekipa nisu postigli nikakav napredak i došli smo u ćorsokak jer je decembar krajnji rok za izmjenu izbornog zakonodavstva. Vrijeme je za ofanzivu da se pravi dogovor za mini paket kojim bi izborni proces bio transparentan i kojim bi se spriječila izborna korupcija. Kod stranaka u vlasti nema te spremnosti ali mi iz opozicije moramo na tome insistirati“ - pojasnio je Šarović.

On je kazao da ne vidi razlog za nove sastanke s Palemerom jer je opozicija iz Republike Srpske razjasnila sve stvari i nema otvorenih pitanja.

„Palmeru su poznati naši stavovi da tražimo da Republika Srpska bude jedna izborna jedinica, izbor člana Predsjedništva neposredno iz Republike Srpska bez prefiksa i naša želja da ako nije moguće dogovoriti cio paket izmjena Izbornog zakona da se ide s minimalnim paketom a to su tehničke izmjene izbornog procesa“ - zaključio je Šarović, prenosi Sektor za politiku i medije SDS-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Predstavljene Smjernice i Priručnik za izvještavanje o izborima (VIDEO)

Turska jača mjere sigurnosti za predstojeće lokalne izbore

Nastavlja se prebrojavanje glasova na predsjedničkim izborima u Senegalu, opozicija slavi pobjedu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo