Kultura     | 03.12.2021. 08:07 |

Svečana projekcija komedije 'Deset u pola' Danisa Tanovića večeras u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Ekipa komedije “Deset u pola” Danisa Tanovića pozdravit će publiku u Sarajevu, na svečanoj projekciji koja će biti održana u petak, 3. decembra, u 20 sati u Cineplexxu, saopćila je pres-služba Sarajevo film festivala.

U saopćenju se navodi da su ranije projekcije s dijelom ekipe filma održane u regiji: u Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu i u Kranju u Sloveniji, gdje je film prikazan u srijedu.
Publiku su u Cineplexxu Kranj pozdravili glumica Anja Matković, glumci Goran Navojec i Branko Đurić Đuro te koscenarist Nikola Kuprešanin. Nakon projekcije održan je i razgovor o filmu.

“Deset u pola” je premijerno prikazan na 27. Sarajevo film festivalu, nakon toga na festivalima u Turskoj u Istanbulu - Bosphorus Film Festival, u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu, na Zagreb Film Festivalu i na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu. Flm je nastao u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT), i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo, koji je partner regionalne promocije.

Regionalni kinodistributer filma je dugogodišnji partner Sarajevo film festivala Con film grupacija, u saradnji sa kompanijama Art Vista i Oskar film.

Komedija “Deset u pola” je na redovnom repertoaru kina u BiH, regiji i u većim evropskim gradovima, saopćeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Film 'Stric' za početak Zimskog izdanja online festivala Mreže festivala Jadranske regije

Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije od 20. do 29. januara

Od 26. oktobra u kinima u BiH 'Ekskurzija' rediteljice Une Gunjak, bh. kandidat za Oscara

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo