Servisne informacije     | 03.12.2021. 09:03 |

Za teretna vozila sa prikolicom na snazi zabrana saobraćanja preko Romanije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Zbog snijega koji pada u većem dijelu Bosne saobraća se otežano i usporeno. Iz BIHAMK-a posebno upozoravaju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm.

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na snazi je zabrana saobraćanja preko planinskog prijevoja Romanija (Sarajevo-Rogatica). I na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca.

Mole se vozači da se prije polaska na put na vrijeme informišu o trenutnom stanju i prohodnosti puteva. Ekipe putne operative su na terenu i intervenišu na dionicama gdje je to neophodno. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Na magistralnom putu Kiseljak-Busovača (u mjestu Jehovac) došlo je do izlijevanja vode na kolovoz, zbog čega je za putnička vozila saobraćaj obustavljen, dok teretna vozila i autobusi saobraćaju otežano. Vode ima i na putu Kiseljak-Kreševo, ali na toj dionici za sada sva vozila saobraćaju otežano.  

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za danas su u vremenu od 12 do 14 sati najavljeni protesti građana i blokada saobraćaja na magistralnom putu kod Konjica (u naselju Drecelj), saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana