Bosna i Hercegovina     | 03.12.2021. 09:58 |

Čestitka Ministarstva rada HBŽ-a povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

FENA Saopćenje

LIVNO, 3. prosinca (FENA) – Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije (HBŽ) uputilo je čestitku u povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca.

- Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se svake godine 3. prosinca s namjerom da se ukaže na značaj podizanja svijesti javnosti o problemima s kojima se susreću osobe s invaliditetom, važnosti bolje integracije i jednakopravnosti osoba s invaliditetom s naglaskom na njihove preostale sposobnosti osoba a ne na invaliditet, otklanjanje kako arhitektonskih tako i psiholoških i kulturnih barijera stvarajući pri tom okruženje u kojem osobe s invaliditetom mogu jednako kao i drugi participirati u društvu – navode iz Ministarstva.

Smatraju kako se samo zajedničkim naporima zajednice i svih relevantnih institucija može poboljšati status osoba s invaliditetom, odnosno unapređenjem pristupačnosti okruženja i dostupnosti usluga, uključivanjem u sve oblasti života ravnopravno sa drugima, jačanjem kapaciteta organizacija osoba s invaliditetom i njihovim učešćem u svim društvenim procesima.

- S takvim prioritetima i težnjama uz želju za što boljom suradnjom organizacija osoba s invaliditetom i institucija Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije upućuje čestitku u povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, djeci s poteškoćama u razvoju, organizacijama osoba sa invaliditetom kao i svima koji sudjeluju u procesu poboljšanja njihovog svakodnevnog života i rada i ostvarivanja punog potencijala - navodi se u čestitki Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Lendo uputio čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH

Predsjedništvo BiH - Bajramska čestitka Željke Cvijanović

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana