Ekonomija     | 03.12.2021. 10:18 |

Herceg:Prije isteka godine imat ćemo usvojene sve značajne financijske dokumente

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 3. prosinca (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) dr. Nevenko Herceg prokomentirao je za Fenu usvajanje Prijedloga Izmjena i dopuna Proračuna HNŽ-a za 2021. i Nacrta Proračuna za 2022. godinu.

 - Neću kriti zadovoljstvo i ponos činjenicom da, racionalnim pristupom i spremnošću na konsenzus odnosno, u najkraćem, konstruktivnim dijalogom, već sedmu godinu zaredom ova vlada uspijeva najvažnije financijske dokumente za Županiju usvojiti prije isteka kalendarske godine. Kolege ministri i ja smo na 159. sjednici jednoglasno usvojili tzv. Rebalans Proračuna za tekuću godinu u obliku Prijedloga te Nacrt Proračuna za 2022. i obadva dokumenta će već danas biti upućena u skupštinsku proceduru – kazao je premijer HNŽ-a.  

Pritom je naglasio kako su istodobno usvojili i Financijski plan Službe za zapošljavanje te da bi ovih dana trebali završiti i Financijski plan Zavoda zdravstvenoga osiguranja, kako bi prije isteka godine imali usvojene sve značajne financijske dokumente.

- Unatoč ozbiljnim problemima s kojima smo suočeni zbog pandemije koronavirusa, uspjeli smo ostvariti sve zacrtane ciljeve, isfinancirati sve preuzete obveze za ovu 2021. godinu, a u Nacrtu Proračuna za 2022. zadržati i bitnu socijalnu i razvojnu dimenziju, osigurati sredstva za obveze po potpisanim kolektivnim ugovorima, podržati strateške projekte jedinica lokalne samouprave, pružiti snažni zamah oživljavanju i razvitku Zračne luke Mostar, nastaviti pružati jaku potporu visokom obrazovanju, kulturi i športu. Jednom mišlju kazano, osigurali smo sredstva za financiranje redovitih potreba, za zajedničke institucije u zdravstvu, kulturi, športu, medijima, sigurnosti i obrazovanju te za pomoć realnom sektoru - ustvrdio je Herceg.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

CCI: HNŽ i dalje bez nadzora nad trošenjem javnog novca

HNŽ danas dobiva novu vladu, sjednica županijske skupštine zakazana za 13 sati

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo