Ekonomija     | 03.12.2021. 13:05 |

FMRPO - Objavljena Potencijalna lista korisnika finansijske pomoći

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta obavjestilo je obrte i ostale samostalne djelatnosti, da je danas objavljena Potencijalna lista korisnika finansijske pomoći na internet stranicama Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Vlade Federacije BiH, a nalazi se na linku  https://finpomoc2021.fmrpo.gov.ba/.

Potencijalna lista objavljena je u skladu sa Uredbom o mjerama finansijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima u Federaciji BiH s ciljem ublažavanja negativnih posljedica pandemije Covid-19, a nakon 15 dana od dana objave Preliminarne liste korisnika finansijske pomoći (10. novembra ove godine).

 - Konačna lista korisnika finansijske pomoći biti će reducirana za sve obrte i ostale samostalne djelatnosti, koji u skladu s članom 7. stav 1. tačkom e) ne ispunjavaju uslove iz ove uredbe - navode iz Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

U roku od osam dana od dana objave Potencijalne liste korisnika finansijske pomoći, vlasnici obrta i ostalih samostalnih djelatnosti mogu podnijeti pismeni prigovor Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta na adresu dr. Ante Starčevića bb (Hotel Ero) Mostar, uz relevantnu dokumentaciju (potvrda o izmirenim obavezama od Porezne uprave FBiH i to u originalnom primjerku ili ovjerenoj kopiji i sl.). Osnovani prigovori uz priložene dokaze bit će uvaženi, saopćeno je iz Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

MMF najavio 15,6 milijardi dolara za Ukrajinu

Potpisivanje ugovora za poticaje malim i srednjim preduzećima u iznosu od 2,7 miliona KM

Objavljena Potencijalna lista korisnika financijske pomoći obrtima u FBiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!