Najave     | 03.12.2021. 14:00 |

Delegacija Vlade FBiH u ponedjeljak će posjetiti Brčko

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - U zgradi Vijećnice u Brčkom, delegacija Vlade FBiH  koju će predvoditi premijer FBiH Fadil Novalić, a u kojoj su federalni ministri prometa i komunikacija Denis Lasić, energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i koordinator Vlade FBiH za Brčko Distrikt BiH Alija Osmanbašić, u ponedjeljak, 6. decembra,  s početkom u 13 sati, održat će radni sastanak s gradonačelnikom Brčko Distrikta BiH Esedom Kadrićem, zamjenikom gradonačelnika Antom Domićem te glavnim koordinatorom Vlade Brčko Distrikta BiH Željkom Antićem.

Na sastanku će učestvovati i direktori JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder, JP Željeznice FBiH Enis Džafić, BH Gasa Mihajlo Krmpotić, premijeri vlada Tuzlanskog i Posavskog kantona Kadrija Hodžić i Đuro Topić, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i načelnik općine Orašje Marijan Oršolić.

Teme sastanka su koridor autoceste Beograd-Sarajevo, sa odvojkom za Orašje na području Brčko Distrikta BiH i Federacije BiH, elektrifikacija pruge Doboj-Tuzla-Brčko-Vinkovci na području Brčko Distrikta BiH i Federacije BiH te plinski koridor Kladanj-Tuzla-Brčko-Orašje-Županja. 

Nakon sastanka, premijer Federacije BiH i gradonačelnik Brčko Distrikta BiH otvorit će nove prostorije koordinatora Vlade FBiH za Brčko Distrikt BiH u zgradi BH Telecoma (Bulevar mira br. 2, Brčko).

Izjave za medije planirane su u 14.45 sati u press sali Vijećnice.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu