Bosna i Hercegovina     | 03.12.2021. 15:38 |

Konjic: Zdravstveni djelatnici na sat i pol blokirali magistarlnu cestu M-17

FENA Zorana Pavković

KONJIC, 3. prosinca (FENA) - Na sat i pol su zdravstveni djelatnici iz Konjica blokirali magistralnu cestu M-17, u mjestu Drecelj, izražavajući na taj način nezadovoljstvo blokadom računa Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic.

- Ovo je M-17 i aorta naše države, ispričavamo se građanima, ali mi drugi vid borbe nemamo - izjavio je predsjednik Osnovne organizacije nezavisnog strukovnog sindikata Opće bolnice Konjic Irfan Jazvin.

Nakon što su se povukli s ceste promet je na spomenutoj dionici magistralne ceste normaliziran.

Zdravstveni djelatnici su istaknuli kako je danas 64. dan da nisu primili niti jednu konvertibilnu marku. Zatražili su deblokadu računa i isplatu plaća za kolovoz.

- Jedan od naših transparenata kaže 'Naša djeca su gladna, je li vas strah'. To je poruka onima koji vode ovu državu. Što se tiče zdravstvenih radnika, stanje je teško, materijalno-tehnička sredstva su pri kraju i mi nećemo moći pružiti zdravstvenu njegu našim građanima - izjavio je Jazvin, dodavši kako dugovi konjičkih zdravstvenih ustanova iznose oko 11 milijuna eura.

Podsjetio je kako i ostale zdravstvene ustanove u Federaciji BiH imaju višemilijunske dugove, ali je račun blokiran samo bolnici i domu zdravlja u Konjicu.

Zdravstveni djelatnici iz Konjica zahtjev za deblokadom računa uputili su Županijskom poreznom uredu Mostar. Županijski ured proslijedio je zahtjev Poreznoj upravi Federacije BiH, koja je odbila taj zahtjev.

Stoga su konjički sindikalisti zatražili da se u rješavanje njihovog problema uključi i Vlada FBiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Grad Konjic: Učinjen korak naprijed ka energetskoj nezavisnosti

Vlada FBiH obilježila 74 godine poslovanja kompanije 'Igman' u Konjicu (VIDEO)

Vlada FBiH obilježila 74 godine poslovanja kompanije 'Igman' u Konjicu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!