Bosna i Hercegovina     | 03.12.2021. 17:54 |

Mostar: Potpisano Mandatno pismo u cilju rješavanja čvrstog otpada

FENA Saopćenje

MOSTAR, 3. prosinca (FENA) – Direktorica ureda Europske banke za obnovu i razvoj u BiH Manuela Naessl, mostarski gradonačelnik Mario Kordić i direktor JP "Deponija" d.o.o. Mostar Mirhad Grebivić potpisali su u petak u Mostaru Mandatno pismo, a u cilju rješavanja zbrinjavanja čvrstog otpada.

Grad Mostar i JP "Deponija" pokrenuli su projekt zatvaranja i sanacije tri ćelije odlagališta otpada, izgradnje postrojenja za obradu procjednih voda, nadogradnje postojećeg postrojenja za uporabu materijala kako bi se smanjile količine otpada koji se šalju na odlagalište i  izgradnja nove sanitarne deponije.

Europska banka za obnovu i razvoj potpisivanjem ovog mandatnog pisma potvrdila je svoje sudjelovanje u projektu kroz osiguravanje dugoročnog financiranja, u obliku državnog kredita/zajma Bosni i Hercegovini putem Federacije Bosne i Hercegovine za Grad Mostar.

Sve ove aktivnosti grad Mostar kontinuirano poduzima u cilju rješavanja problema zbrinjavanja čvrstog otpada, priopćeno je iz Grada Mostara.

 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'