Svijet     | 05.12.2021. 11:40 |

Indijske vojne snage greškom ubile 14 civila

FENA Internet

GUWAHATI, 5. decembra (FENA) - Najmanje 14 plemenskih civila i jedan član sigurnosnih snaga greškom je ubijeno kada su indijske snage otvorile neselektivnu vatru u udaljenoj sjeveroistočnoj državi Nagaland, saopćili su u nedjelju vladini i vojni zvaničnici.

Indijski ministar unutrašnjih poslova Amit Shah rekao je da se loše osjeća zbog vijesti da su civili ubijeni u incidentu kasno u subotu uveče.

Glavni ministar Nagalanda Neiphiu Rio rekao je Reutersu da će biti provedena istraga i da će krivci biti kažnjeni za incident, koji je pripisao neuspjehu obavještajnih službi.

U napadu je povrijeđeno najmanje desetak civila i neki pripadnici sigurnosnih snaga, rekao je zvaničnik saveznog ministarstva odbrane sa sjedištem u New Delhiju, javlja Reuters.

Mještani u Nagalandu često su optuživali snage da greškom ubijaju nedužne mještane u svojim operacijama protiv pobunjeničkih grupa.

Incident se dogodio u i oko sela Oting u okrugu Mon, na granici s Mijanmarom, tokom operacije protiv pobunjenika koju su vodili pripadnici Assam Riflesa, dio rasporeda indijskih sigurnosnih snaga u državi, rekao je visoki policijski zvaničnik sa sjedištem u Nagalandu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Desetine pristalica opozicije privedeni na protestima u New Delhiju

Na izraelsku ambasadu u Nizozemskoj bačen 'predmet u plamenu'

Šef ukrajinske diplomatije Kuleba u posjeti Indiji iduće sedmice

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo