Stranačke aktivnosti     | 05.12.2021. 20:36 |

Saopćenje za javnost KO SDP-a HNK

FENA Saopćenje

Jablanica, 05 .12 .2021.

Dr. Šejla Balić izabrana za predsjednicu Foruma žena SDP BiH HNK

Danas je u Jablanici održana Konvencija foruma žena SDP BiH HNK na kojoj je izabrano novo rukovodstvo i predsjednica FOŽ SDP BiH HNK.
U radu konvencije kao gosti sudjelovali su generalni sekretar SDP-a BiH Elvir Karajbić, potpredsjednica SDP-a BiH Lana Prlić,  potpredsjednica Foruma žena SDP BiH Selma Lučkin, predsjednik KO SDP BiH HNK Ismet Lulić, kao i načelnik općine Jablanica  Damir Šabanović.
Konvencija je održana na delegatskom principu a u radu Konvencije su sudjelovale delegatkinje iz općinskih i gradskih organizacija SDP-a BiH iz Hercegovačko-neretvanskog i Zapadnohercegovačkog kantona.
Za novu predsjednicu Foruma žena SDP BiH HNK izabrana je dr. Šejla Balić. Za potpredsjednice Foruma žena SDP BiH HNK izabrane su Amra Subašić i Jadranka Dizdar, za koordinatoricu SDP BiH HNK izabrana je Armela Vegar. Uz njih, delegatkinje su na Konvenciji izabrale i ostala rukovodeća tijela Foruma žena SDP BiH HNK.
Novoizabrana predsjednica Foruma žena SDP BiH HNK dr. Šejla Balić zahvalila se na podršci te istakla da će učiniti sve što je u njenoj moći da opravda ukazano povjerenje. Navela je da u daljnjem radu očekuje maksimalni angažman i suradnju sa svim organizacijskim strukturama SDP-a BiH, ali i nevladinim organizacijama i aktivistima.
- Samo zajedničkim i napornim radom sa svim partijskim strukturama, ali i s pojedincima, simpatizerima i nevladinim organizacijama koje dijele našu viziju naše Bosne i Hercegovine kao zajedničke domovine, možemo na bazi solidarnosti osigurati bolji život za svakog građanina našeg kantona, ali i cijele države – istakla je dr. Šejla Balić , predsjednica FOŽ SDP BiH HNK.
Na ovaj način Forum žena SDP BiH HNK kao važan dio organizacijske strukture u predstojećem vremenu nastavit će igrati važnu ulogu u kreiranju politika SDP-a BiH u Hercegovini.
Žene SDP BiH, iz čijih redova je  izabrana gradonačelnica glavnog grada BiH, u godini na isteku potvrđuju svoje političko opredjeljenje da žene trebaju, zaslužuju i moraju biti imenovane  na važne funkcije u sistemu vlasti.  Samo uz poštovanje ravnomjerne i ravnopravne raspodjele moći, možemo osigurati napredak i našem društvu i našoj domovini BiH.
Uvjerene u ispravnost takvog opredjeljenja odlučne su da u idućoj godini i u Hercegovini zajednički  napravimo iskorake koji će osigurati veću  zastupljenost u organima vlasti.
Na ovaj način SDP u Hercegovini, u teškim političkim i pandemijskim okolnostima, nastavlja jačanje svoje infrastrukture u svim društvenima segmentima ostvarujući sve pretpostavke da u idućoj izbornoj godini stvori široku političku alternativu koja će omogućiti takve iskorake.
U ostvarenju takve misije SDP BiH je i ove nedjelje pokazao svoju političku snagu u Hercegovini, a u okviru nje žene SDP-a su neizostavni faktor koji će uzeti ulogu koja im s pravom pripada. U tom smislu jak Forum žena SDP-a garancija je da će i SDP BiH na ovim područjima biti jači nego ikada.

Press služba SDP BiH HNK

 

 

 

 

 

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti