Sport     | 06.12.2021. 09:03 |

Takmičari iz sedam gradova na stonoteniskom Kupu BiH za invalide

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Pod pokroviteljstvom i organizacijom Stonoteniskog saveza osoba s invaliditetom Bosne i Hercegovine u sarajevskom u R. Sport Centru, održan Treći Kup BiH u stonom tenisu osoba s invaliditetom. 

Takmičenje se održano u pet klasifikacionih grupa od 6 do 10 u kategoriji stojećih grupa igrača. Zbog nemogućnosti dolazaka  igrača u kolicima grupe od 1 do 5 nisu mogle biti u takmičarskom procesu.

Učesnicima se obratio Alen Divović, novoizabrani predsjednik Stonoteniskog saveza osoba s invaliditetom Bosne i Hercegovine, a takmičenje je u ulozi gosta otvoriio direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” Semir Osmanagić.

Turnir je započeto egzibicionim mečom koji je organiziran između Semira Osmanagića i pomoćnika za boračka pitanja Kantona Sarajeva Osmana Smajlovića.

Učestvovali su stonoteniseri iz oba bosanskohercegovačka entiteta iz sedam gradova - Sarajeva, Banje Luke, Zenice, Maglaja, Žepča, Visokog i Breze.

Generalni sekretar Stonoteniskog saveza osoba s invaliditetom FBiH Kasim Cerić izrazio je zahvanost  Ministarstvu kulture i sporta FBiH, koji je pomoglo ovo takmičenjem svojim sredstvima.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Održan 7. open turnir u stonom tenisu osoba sa invaliditetom Bosne i Hercegovine

Održan 6. open turnir u stonom tenisu osoba s invaliditetom Bosne i Hercegovine

Stonoteniseri iz sedam bh. gradova na Open turniru osoba s invaliditetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'