Bosna i Hercegovina     | 06.12.2021. 09:29 |

Skupština KS danas o zaštiti planinskih izvorišta vode

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo, danas će u nastavku sjednice razmatrati davanje saglasnosti na osnivanje naučnoistraživačkog instituta za biomedicinski inžinjering, medicinske uređaje i vještačku inteligenciju Verifikacionog laboratorija „Verlab“ d.o.o. Sarajevo, kao ustanove pod nazivom „Naučnoistraživački Institut Verlab za biomedicinski inžinjering, medicinske uređaje i vještačku inteligenciju“.

Također će biti razmatrana izmjena i dopuna odluke o zaštiti planinskih izvorišta vode za piće sarajevskog vodovodnog sistema i dijela otvorenog toka rijeke Mošćanice, ali i donošenje Odluke o usklađivanju statusa Kantonalnog javnog preduzeća za gospodarenje državnim šumama “Sarajevo - šume” d.o.o. Sarajevo.

Pred zastupnicima je i donošenje odluka o usklađivanju statusa javnih preduzeća „ZOI `84”  „Poljoprivredno dobro Butmir”, te Centar „Skenderija”.

Na dnevnom redu sjednice je i davanje saglasnosti na program rada i finansijski plan za 2021.godinu nekoliko javnih ustanova: Zavod za medicinu rada KS, „Apoteke Sarajevo“, Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, Psihijatrijska bolnica KS, Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Zavod za javno zdravstvo KS, te Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ za 2020. godinu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Skupština KS jednoglasno podržala izbor novih laureata priznanja Kantona Sarajevo

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta