Bosna i Hercegovina     | 06.12.2021. 10:54 |

BBI banka podržala bh. učenike svjetske prvake iz robotike

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Bosna Bank International (BBI) podržala je rad i novčano nagradila tim robotičkih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, koji su na svjetskom takmičenju “The 2021 First Global Challenge” osvojili prvo mjesto.

Mlade robotičare predvođene Denijem Ajanićem i profesorom Anesom Hadžiomerovićem iz Stoca, danas su u BBI banci primili Emina Šišić, predsjednica Uprave Banke i Edin Brkić i Nedžad Gušić, članovi Uprave. Rukovodstvo BBI banke čestitalo je učenicima na osvojenom prvom mjestu na Međunarodnoj robotičkoj olimpijadi.

- Opredjeljenje BBI banke je ulaganje u nauku i podrška razvoju tehnologije. Stoga ćemo našim svjetskim prvacima u robotici  dati priliku da svoje sjajne ideje predstave poslovnoj zajednici i investitorima na 11. Sarajevo Business Forumu u maju naredne godine. Rezultati koje su ostvarili ovi mladi ljudi su inspiracija i potvrda da BiH čeka svijetla budućnost - kazali su iz BBI banke.

Bh. učenici osvojili su prvo mjesto na Olimpijadi iz robotike u konkurenciji 177 učesnika iz cijelog svijeta. Tim robotičkih reprezentativaca Bosne i Hercegovine čine: Luka Džalto iz Srednje škole Čapljina, Lejla Nuhić, Anis Kazazić i Merjema Pajić iz Druge gimnazije Mostar, Fatima Sidran iz Srednje škole Stolac, te Luka Jurković i Marko Masnić iz Srednje škole Čapljina.

BBI banka će u saradnji sa partnerima pomoći u opremanju prostora za praktičan rad robotičkog tima i nabavci računara i opreme, saopćeno je iz BBI banke. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

BiH - Broj učenika u osnovnim školama u 2023/2024. manji za 1,5 posto u odnosu na prethodnu godinu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu